A projektmenedzsment lényege a  pályázat megvalósításával kapcsolatos munkálatok, eredménykövetés elvégzése. Ide tartozik a szerződéskötéshez szükséges dokumentációk összeállítása, igény esetén összeállítjuk a projekt teljesítési dokumentációit, elkészítjük az előrehaladási jelentéseket, a zárójelentést és továbbítjuk a hatóságok felé, de ide tartozik még a nyertes pályázatok pénzügyi elszámolásának felügyelete is. A támogatási szerződés megkötését követően a pályázó jogosult az elnyert összeg lehívására, szükség szerint előleg igénylésre.

A támogatási szerződést a legtöbb esetben módosítani is szükséges az esetleges pénzügyi ütemezés változások, műszaki tartalom változások vagy az elszámolható költségek átcsoportosítása végett. A projektek megvalósítása a gyakorlatban sokszor eltér a benyújtás előtt tervezett állapottól. Előfordulhat, hogy a beszerezni kívánt eszköz helyett más eszközre van szükség vagy a infrastrukturális beruházás esetén az építési folyamatban merülnek fel az eredetitől eltérő változatok. A pályázati dokumentációban bemutatott mérföldkövek megvalósulása esetén a projekt-előrehaladási jelentés segítségével lehetőség van részelszámolások bonyolítására, a támogatási összeg részeinek lehívására.

A projekt megvalósulását követően, a hazai és Európai Uniós források lehívása után, pénzügyi zárójelentést kell benyújtani, melynek elszámolásában igazolni kell a projektnek a pályázatban bemutatott tartalommal történt teljes megvalósulását. Erre nem elegendőek az alapvető számviteli kimutatások; a támogatási szerződésben meghatározott indikátorok teljesülését is dokumentálni kell. Az uniós vagy állami támogatások kötelezettségeket is maguk után vonnak, amelyek be nem tartása akár a támogatás visszafizetését is jelentheti. Átfogó, a pályázati projektciklus egészét felölelő szolgáltatásunk keretében a pályázat kidolgozása mellett hatékony konzultációkkal, a szükséges kimutatások, beszámolók elkészítésével, valamint az ellenőrző szervekkel való egyeztetéssel biztosítjuk a pályázatban vállalt kötelezettség megvalósítását.

Azoknak akik először kerülnek kapcsolatba a pályázati rendszerek bürokratikus feltételeivel hasznos lehet egy társ, aki segít értelmezni az aláírandó megállapodásokat, közreműködik a pénzügyi elszámolásban, a projekt megvalósításában, majd a projekt lezárása után az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésében. A pályázat utógondozásában azoknak is fontos lehet cégünk közreműködése, akik már rutinosak a pályázati procedúrákban, viszont nekik könnyebbséget jelenthet a szolgáltatás az operatív folyamatok elvégzése mellett.