A Program keretében nyújtott támogatás célja a falmászás szabadidősport és versenysport igényeit egyaránt figyelembe véve, sportmászást támogató, megfelelő sportszakmai szempontok szerint tervezett és kivitelezett, új beltéri mesterséges mászótermek építése 10.000 fő vagy afeletti lakosságszámú magyarországi településeken.

Kizárólag Budapest közigazgatási területén kívüli megvalósítási helyszínek támogathatóak. Beérkezett Támogatási kérelmek együttesen kerülnek elbírálásra, a beérkezés dátuma nem befolyásolja a döntést. A támogatási kérelmek már benyújthatók, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs határidő 2024.01.17. 16:00 óra. Benyújtási határideje 2024.01.19. 16:00 óra.

A támogatás alapja a mászófal m² alapú finanszírozása. – Boulder mászóterem építése esetén a támogatás összege legfeljebb 30 millió Ft. – Nehézségi (köteles) mászóterem építése esetén a támogatás összege legfeljebb 40 millió Ft. – Kombinált mászóterem építése esetén a támogatás összege legfeljebb 45 millió Ft.

Az összköltség legfeljebb 30 %-át finanszírozza a Támogató a meghatározott támogatási összegek mértékéig. Program keretében olyan tevékenység támogatására van lehetőség, amely közvetlenül kapcsolódik a mászófal építéséhez. Támogatást igénylőnek mászófal kialakítására alkalmas saját vagy bérelt ingatlannal kell rendelkeznie. Egy Támogatást igénylő egy megvalósítási helyszínre adhat be támogatási kérelmet. A Felhívás GFO kódok szerint meghatározza a támogatást igénylők körét. Támogatási konstrukció keretében kizárólag a Felhívásban meghatározott gazdálkodási formakódok fogadhatók el.

forrás: https://aktivmagyarorszag.hu