Megjelent pénteken a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás 4,5 milliárd forintos keretösszeggel, a támogatási kérelmeket január 31-től lehet beadni – közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az év utolsó munkanapján az MTI-vel.

A „PM_KKVESZKOZ_2017” kódszámú, azaz még a 2017-ben megjelentekhez sorolt pályázat célja a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházását támogatása, ezáltal a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A pályázati keret forrása a magyar költségvetésből érezik mégpedig abból a 80 milliárd forintos keretből, amivel a kormány a Pest megyei önkormányzatok és a Pest megye területén lévő vállalkozások fejlesztéseit támogatja a kevés EU-forrás kompenzációjaként.

Az államtitkár ismertette, hogy a pályázattal maximum 60 millió forintból van lehetőség új, a pályázó vállalkozás tevékenységéhez illeszkedő eszközök beszerzésére, amennyiben azok a termék-előállítását vagy szolgáltatásnyújtását közvetlenül szolgálják. Emellett új eszközök beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

A pályázók a támogatási kérelmeket január 31-én reggel 8 órától nyújthatják be és a felhívás szerint a forráskeret 200%-át elérő beérkezett pályázatok esetén az NGM felfüggeszti a pályázatot.