Enyhített az Európai Bizottság a termelői csoportokra vonatkozó pályázati feltételeken, így a jövőben több szervezet juthat támogatáshoz. Az eddig megjelent vidékfejlesztési pályázatok köre pedig két további felhívással bővült.

 

 

A Miniszterelnökség közölte: az egyeztetés eredményeként sikerült elérni, hogy a pályázói jogosultságot a korábbinál könnyebben tudják igazolni. Ha tehát a vidékfejlesztési program keretében termelői csoport, illetve termelői szervezet kíván pályázni, akkor elegendő, ha a tagok összesített árbevételének legalább 50 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származik. Továbbá elegendő a tagok felének igazolnia azt, hogy a gazdaságuk meghaladja a minimális üzemméreti szintet. A könnyítésnek köszönhetően még több gazdálkodó számára nyílik lehetőség uniós forrás lehívására és beruházásaik közös megvalósítására – jelezte a Miniszterelnökség.

A vidékfejlesztési programon belül eddig 34 felhívás jelent meg, a rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből csaknem 850 milliárdra pályázhatnak a gazdák. Legutóbb két új kiírás jelent meg, összesen 4,5 milliárdos kerettel. A vízvédelmi célú beruházásokra egymilliárd forint áll rendelkezésre. Ennél nagyobb összeg jut az élőhely-fejlesztési beruházásokra. A 3,5 milliárd forintos kerettel meghirdetett pályázat célja a fajok és élőhelyek természetvédelmi helyzetének megőrzése és javítása. Az aktív mezőgazdasági termelők a pályázat keretében hektáronként 400 eurónak megfelelő forint összegben igényelhetnek támogatást.

Forrás: Magyar Idők

 

A Miniszterelnökség közölte: az egyeztetés eredményeként sikerült elérni, hogy a pályázói jogosultságot a korábbinál könnyebben tudják igazolni. Ha tehát a vidékfejlesztési program keretében termelői csoport, illetve termelői szervezet kíván pályázni, akkor elegendő, ha a tagok összesített árbevételének legalább 50 százaléka mezőgazdasági tevékenységből származik. Továbbá elegendő a tagok felének igazolnia azt, hogy a gazdaságuk meghaladja a minimális üzemméreti szintet. A könnyítésnek köszönhetően még több gazdálkodó számára nyílik lehetőség uniós forrás lehívására és beruházásaik közös megvalósítására – jelezte a Miniszterelnökség.A vidékfejlesztési programon belül eddig 34 felhívás jelent meg, a rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből csaknem 850 milliárdra pályázhatnak a gazdák. Legutóbb két új kiírás jelent meg, összesen 4,5 milliárdos kerettel. A vízvédelmi célú beruházásokra egymilliárd forint áll rendelkezésre. Ennél nagyobb összeg jut az élőhely-fejlesztési beruházásokra. A 3,5 milliárd forintos kerettel meghirdetett pályázat célja a fajok és élőhelyek természetvédelmi helyzetének megőrzése és javítása. Az aktív mezőgazdasági termelők a pályázat keretében hektáronként 400 eurónak megfelelő forint összegben igényelhetnek támogatást.Forrás: Magyar Idők