A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2500-2600 milliárd forintos keretéből eddig megközelítően már 1000 milliárd forintot hirdettek meg a kis-és középvállalkozások számára, év végéig a keret 80 százalékát meg fogják hirdetni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Szolnokon.

Rákossy Balázs, a GINOP monitoring bizottság ülését követő sajtótájékoztatón hozzátette: ezzel tartják azt a kormányzati célkitűzést, hogy 2017 nyaráig az összes európai uniós forrás pályázati formában megjelenhessen.
Rákossy Balázs felidézte: a 2014-20 közötti időszakban Magyarország rendelkezésére álló 12 ezer milliárd forintot meghaladó összeg több mint 60 százalékát a kormány gazdaság-, vállalkozásfejlesztésre, a versenyképesség növelésére fogja fordítani. Ennek keretében a GINOP-nak több mint 2600 milliárd forintos keretével komoly szerepe van – mondta. Hozzátette, mindez a kis- és középvállalkozások megerősítését szolgálja. Ezeket a vállalkozásokat szeretnék megvédeni és egyben lehetőséghez juttatni, hogy minél versenyképesebbek legyenek, minél nagyobb mértékben nőjön az exportképes, magas hozzáadott értékű termékeket előállító magyar kis-és középvállalkozások aránya.

Az államtitkár kiemelte: a GINOP az egyik eddigi legsikeresebb operatív program,hiszen a 2014-20-as időszakban abból már több mint 20 milliárd forintot fizettek ki kis-és középvállalkozások számára és a kifizetések volumene folyamatosan és exponenciálisan fog növekedni ebben az évben.