Makád Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázata keretében, melynek keretében 57.25 millió forint támogatási összegben részesült.

A megvalósítási hely közelében már található egy óvoda és egy iskola. A bölcsőde a már kiépített térkő burkolatú járdáról akadálymentesen megközelíthető lett. Az épület összesen 62,73 nm, melyben egy 24,57 négyzetméteres csoportszoba található, mely jogszabályi előírásoknak megfelelően maximum 8 fő befogadására alkalmas.

Az épületben kialakítottak egy öltöztetőt és a gyermeköltözőt, melyből egy babakocsi tároló is nyílni fog. Az épület korszerű energetikai követelményeinek való megfelelést a tetőre felszerelt 5 db napelemen túl, az épületszerkezeteknél az energetikai méretezésnek megfelelő vastagságban a felület folytonos homlokzati, lábazati, padló- és padlásfödém hőszigetelés is biztosítja, valamint az energetikai követelményeknek megfelelő, korszerű külső nyílászárókat is beépítettek.

A bölcsőde 3 főnek új munkahelyet biztosít.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.04.01.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.05.18.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu