Óvodai játszóudvarok, közterületi játszóterek, egyházi és önkormányzati tulajdonban lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére, valamint a falvakban működő civil szervezetek támogatására írt ki pályázatot a Miniszterelnökség a Magyar Falu Program keretein belül.

Az „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogram keretében támogatás igényelhető az önkormányzatok tulajdonában lévő játszóterek felújítására, új játszótér kialakítására; továbbá óvodai játszóudvar és kültéri eszközfejlesztés támogatására. A rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd forint.

A települési önkormányzatok tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésének támogatására, valamint az azt segítő egyéb beruházások végrehajtására 2 milliárd forintot biztosít a kormányzat.

Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztésére 1 milliárd forint keretösszegben lesz lehetősége az ötezer fő, és ez alatti állandó lakosságszámú településeken működő történelmi egyházaknak.

Idén ismét nyújthatnak majd be pályázatot a kistelepüléseken működő civil szervezetek, alapítványok is a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A Falusi Civil Alap 5 milliárd forintos keretén belül ingatlan-beruházási, – felújítási, gépjármű és eszközbeszerzési, valamint programszervezési támogatás lesz igényelhető.

Az egyes felhívások hétfőtől elérhetők a kormany.hu oldalon.

A pályázatok benyújtására április 7. és május 7. közt nyílik lehetőség.

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Programon keresztül évről-évre növekvő támogatási összeget, 2021-ben már több mint 250 milliárd forintot fordít a hazánk ötezer lélekszám alatti településein élők életminőségének javítására.(Miniszterelnökség)